PopArt in de keuken.

Mijn favoriete plek in huis is de keuken. Hier kan ik rustig werken, vrolijk taarten versieren en koken voor vrienden. Ik zit er graag. Ik word er vrolijk. Vrolijk van de gemoedelijkheid, en het uitzicht en van deze plaat in de keuken. Ooit heb ik dit nageschilderd uit een boek van Roy Lichtenstein. Toen ik nog op de middelbare school zat was ik helemaal weg van PopArt. Ik las er allerlei boeken over en weet nog precies hoe blij ik was toen ik met mijn tante naar een tentoonstelling ging over deze kunststroming. De kaarten die ik er kocht heb ik nog steeds. Tijdens de tekenlessen op school liet ik mij er door inspireren en schilderde alle Spice Girls, de popiconen van die tijd, op vierkante doeken in felle PopArt kleuren. Ik probeerde ook een variant met Lady Diana, maar die pakte minder goed uit. Nu, zo’n 15 jaar later, kijk ik eigenlijk nooit meer in mijn boeken over PopArt. Zonde eigenlijk, misschien is het zo in deze winterse grijsheid eigenlijk wel een mooi moment om deze boeken weer eens open te slaan en mij te laten inspireren door al die kleurige kunst.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.