Trachtenzeit!

Sommerteit ist trachtenzeit.
Wat is dat toch met foto’s, soms kun je iets helemaal vergeten zijn tot je een oude foto tegenkomt. Zo vond ik deze week tussen onze cd-tjes een cd-rom met daarop vakantie foto’s uit 2008. Twee van de foto’s die er op stonden waren de foto die ik gisteren plaatste en het fotootje van vandaag. Toen ik ze weer zag verscheen er direct een glimlach op mijn gezicht. Deze reclamezuil (wat een heerlijk ouderwets model he!) troffen J. en ik in die zomer aan ergens midden op straat in…… ja, wel, in Beieren. Zoals we hier in de zomer reclames hebben voor de uitverkoop van vrolijke zomerjurkjes en hippe korte broeken, heb je daar blijkbaar reclame voor een echte zomerse dirndl of lederhösen. Mocht je denken dat dit een grap is, neem dan hier een kijkje en maak een keuze uit de vele soorten klederdracht. (ik snap bij het bekijken trouwens wel opeens waarom Jan-Peter Balkenende zo graag naar de Duitse bierfeesten ging). Voor ons was Beieren een hilarische plek om even te zijn. Door dit soort reclames, maar ook door het hotel waar we een nachtje logeerden en dat vol hing met ouderwetse dieren geweien en waar ook na de val van de muur nog geen enkele verandering was aangebracht. In het benzinestation bij de plaatstelijk stube kochten wij een ontzettend fout casettebandje met Duitse marsmuziek dat wij keihard met de ramen open opzetten toen we door het Beierse land reden. En dit alles herinnerde ik mij gelukkig vrolijk weer bij het zien van deze fotootjes.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De Verdubbeldame schreef:

    Hihi, en je hoeft er niet helemaal voor naar Beieren: http://www.ullapopken.nl/nl/model/dirndl/677900/

  2. Fotootje vandaag schreef:

    Hihihi, nou is Ulla Popken ook een Duits merk 😉

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.