Op stap met de Verdubbeldame

Vandaag ging ik uit fotograferen, gewoon hier in de buurt. Niet in mijn eentje maar met S. en de Verdubbeldame. Tijdens zo’n foto tochtje is het altijd leuk om te proberen om eens met een andere blik dan normaal naar de dingen om je heen te kijken. Vandaag ging dat vrij gemakkelijk, mede omdat de Verdubbeldame nog een te verdubbelendaad te doen had. (Voor degene die de Verdubbeldame niet kennen, zij probeert de wereld een stukje leuker te maken door positieve daden van mensen te verdubbelen en doet hier verslag over op haar blog.) Zo had zij beloofd tijdens een wandeling een tasje mee te nemen om te vullen met zwerfafval. Immers hoe minder zwerfafval, hoe beter. Of, zoals op een winkel ruit stond: Less is Less!
Ik hielp al foto’s klikkend vrolijk een handje mee. Eerlijk gezegd viel het mij reuze mee wat we allemaal aan vuil vonden al hadden we na een uurtje wel een mooi tasje vol. papiertjes, lege blikje, een boswandeling-glas en een pak melk dat we met toestemming van de marechaussee achter het hek van de koningin vandaan visten. Tussen het afval troffen we gelijk een nieuwe goede daad aan, een verloren Blauwe Pluim (een cadeaubon) met de naam van de eigenaar er op, met een beetje geluk wordt deze pluim binnenkort weer terugbezorgt. Onderweg kwamen we nog een aantal andere  toepasselijke zaken tegen. Een kreet op een ruit, Less is Less (en ja met het opruimen van zwerfafval is dat toch het geval), een vrolijke graffiti-zwerfkat en hier een daar een tot nadenken stemmende posters. Mij beviel het wel zo’n middagje verdubbelen met de Verdubbeldame, ik denk dat ik maar eens ga proberen wat vaker een daad van haar te verdubbelen en ik daag jullie uit om het zelfde te doen!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.