’n kleintje koffie op de gevel

kopje koffie

’n kleintje koffie, ’t fijnste! Dat is tenminste wat dit heerschap beweert. Deze ouderwetse reclame kom ik altijd tegen als ik langs de tramhalte op de Haagse Brouwersgracht loop. En dan, dan krijg ik zin in koffie! Iets wat mij bij de hedendaagse koffiereclames,, ondanks de zogenaamd woest aantrekkelijke heren die hierbij worden ingezet, eigenlijk nooit overkomt. Nee, de heldere kleuren en de oudere man die voorzichtig nipt aan het fijnste kopje koffie heeft meer effect op mij. Jammer dat er tegenwoordig niet meer op deze wijze wordt geadverteerd. Deze reclame blijkt (na even googlen) in 1917 op de muur geschilderd te zijn en reclame te maken voor koffie die ook daadwerkelijk achter de muren van dit pandje werd gemaakt. De schildering is een aantal jaren terug gerenoveerd door de stichting Haags Industrieel Erfgoed. Zij proberen dit soort beeldbepalende oude reclames levend te houden. Er schijnen in Den Haag nog 20 originele, oude, gevelreclames, zoals deze te zijn. Misschien dat ik tijdens een fietstochtje door de stad maar eens op zoek ga naar die andere 19!

Kleintje koffie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. hoekiedoet schreef:

    Nice, ik houd van die stijl.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.