Inspiratie

Mijn bureau en het inspiratiebord
Mijn bureau en het inspiratiebord

Sinds kort hebben we een van de kamers in ons huis ingericht als knutselkamer. In deze ruimte teken, schrijf en knutsel ik, terwijl het meisje haar tentje onder mijn bureau heeft staan en er door manlief druk wordt gewerkt aan het ombouwen van een ligfiets. Ik heb de ruimte rondom de tafel waar ik aan werk zo ingericht dat ik, als ik wil, direct kan kijken naar inspirerende plaatjes, teksten en kaarten. Op dit moment hanger er veel afbeeldingen die met sprookjes te maken hebben (en ja vooral kabouters), leuke dingetjes die door sommige van jullie naar mij zijn opgestuurd als dank voor strooitekeningen en er staan wat zelfgemaakte dingen zoals de appel met de heks rechts op de foto.  Het grote schetsboek midden op de tafel is het boek waarin ik aan de schetsen en tekeningen voor de kabouterburcht werk.

Iets verder aan de muur in deze kamer hangt inmiddels ook een kaartenrekje, hierin stop ik steeds de kaarten die ik krijg opgestuurd en een aantal kaarten die ik ooit zelf heb gekocht en erg mooi vind. Een van de bijzonderste kaarten is een Amerikaanse Paaskaart uit 1908, in die periode begon men met pasen voor het eerst dit soort kaarten naar elkaar te versturen. Op de foto is het niet zo heel goed te zien, maar de kaart heeft een hoop reliëf wat de afbeelding nog mooier maakt. Ik vind het fijn om naar al deze dingen te kijken, ze brengen mij in de juiste stemming voor creatieve uitspattingen en zo kom ik nooit inspiratie te kort.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.