Met de enkels in het water.

Donderdagochtend, de grijze lucht houdt heel Scheveningen leeg. Het strand en de zee is voor ons alleen. Zand kriebelt tussen Minie Mouse slippers en knarst tussen onze tanden. Enkels in de zee, legging nog aan. We zoeken hele schelpen, de gebroken exemplaren hebben onze blote tenen al gebeten. Staand op de pier van de havenmonding klotsen golven rond ons heen en weer. Een meeuw pikt snel een gevallen crackertje. In de verte fiets een ouder echtpaar zwaaiend voorbij.

Donderdagavond, ik pak pen, papier en snijgerij. Ik laat mij inspireren door de dag, terwijl de aangebakken lucht van spinazie-pannenkoeken nog door het huis waait. Ook nu weer klotst het water om de enkels. Wat zou zij denken, wat zou zij zien? Daar in die kringen van de zee.

stranddame

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Denise Beckand schreef:

    Mooi geschreven en prachtig in een knipsel gevat!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.