Slaapmutsje

image

Als je iets van bloemen wilt weten, weet mijn schoonmoeder altijd raad. Overal in huis staan planten en in de kast vol boeken vind je tips. Nu is het zo dat ik een erg rommelige tuinierster ben en bovendien zelfs de hyacinten en de krokussen al door elkaar haal. Aan het begin van de lente had ik alle zaadjes die ik kon vinden in een kom gedaan, gehusseld en in wat bakken rondgestrooid. Maar wat ik nou gezaaid had wist ik eigenlijk niet.

Nu op ons balkon de ene na de andere bloem haar pracht laat zien, werd het dus hoog tijd voor een praatje met schoonmamma. Uit de boekenkast werd een heel groot, oud en ietwat versleten boek gehaald en begonnen we met determineren. Dat rare oranje klaproosje bleek een slaapmutsje te zijn, de vergeet-mij-nietjes zijn van de wilde soort en die plant met boontjes die maar niet rijp willen worden blijkt mooi, maar oneetbaar onkruid te zijn. Heb ik dat toch weer mooi geleerd.

(Het boek stond vol met mooie kleurrijke platen, op de foto hierboven vind je er een.)

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tante Jannie schreef:

  Heerlijk zulke boeken 🙂 Ik neem ze altijd mee als ik ze tegenkom in de kringloopwinkel. Want volgens mij worden ze zo niet meer gemaakt 😉 Handig ook om zo’n schoonmama er bij te hebben! Vandaag gaat er trouwens weer post jouw kant op! Merk nu ik met jouw gewoon lekker creatieve brieven aan het maken ben hoe ontzettend leuk dat is om te doen! Niet doorvertellen hoor: maar ik vind het bijna nog leuke dan de snailmail met allemaal cadeautjes er bij! Nu is de brief op zich al een cadeautje!

  1. fotootjevandaag schreef:

   Hihi. Nou ik ben nu alweer reuze benieuwd naar je brief!

 2. My cup of latte schreef:

  Ideaal zo’n schoonmama! Valt dus nog een hoop van te leren =)

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.