Het Achterbos

Afbeelding 5
Samen op het bruggetje.

Na een lekker stukje fietsen maakten wij vandaag een kleine wandeling door de Duinvoordse en Veenzijdse polder aan de rand van Leidschendam. We volgden de blauwe paaltjes die de route van het door Staatsbosbeheer aangelegde laarzenpad aangaven. Het pad liep dwars door het Achterbos. Na even zoeken blijkt dit bosje vol kreupelhout, varens, lijsterbessen, bramen, kikkers en libellen een eeuwen oud hakhoutbosje te zijn. Dit soort bosjes werden in de middeleeuwen aangelegd door boeren die in dit soort bosjes bomen plantte die snel groeiden en gemakkelijk verwerkt konden worden tot stookhout, werktuigen en hekwerken voor het afpalen van stukken land. Inmiddels wordt hier al in geen jaren meer hakhout “geproduceerd” en mag de natuur weer zelf haar gang gaan. Met een vrolijk, ietwat wild bosje als verassend resultaat, zo vlak bij de stad.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Sylvia schreef:

    Wat eenprachtige foto’s !!!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.