The Killing.

thriller

De komende week zit ik elke avond met samengeknepen billen op het puntje van mijn stoel. (Of eigenlijk de rand van mijn bed). Het is zomer, dus thriller tijd! Ik ben dol op detectives, met name de engelse zoals “Sherlock”, “Midsommer Murders” en “Inspector Lindley” en die worden in deze tijd van het jaar veelvuldig herhaald. Echter deze en vorige week stijgt de spanning hier in huis nog wat tandjes hoger. Bovendien is hier een verslaving voor het Deense spanningswerk aan toegevoegd met het verschijnen van “The Killing” 1 en 2 vorig jaar. En juist deze serie is weer te zien, sinds vorige week maandag, ditmaal deel 3. Twee weken lang, elke avond, kijken naar Sarah Lund, in haar trui en omringd door de Deense donkerte, gevangen in een kat en muis spel met het kwaad. Zou ze op tijd zijn en het slachtoffer redden? Al kijkend gissen we naar de oplossing van het verhaal, mopperen over de vragen die maar niet gesteld worden en volgens ons zo belangrijk zouden zijn en waarom hebben ze nou toch niet door?  Dat wordt weer fijn bibberen geblazen vanavond. Bibberen jullie ook graag met haar mee? En hebben jullie de misdaad al denkbeeldig opgelost?

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Lotje schreef:

    oeh, te spannend voor mij. Ik heb The West Wing gekeken, Homeland en The Wire (Amerikaans) en Green Wing (engels) en Borgen (Deens). Dus verslaafd aan series ben ik ook wel een beetje. Ik heb een deel gekeken van het eerste seizoen, maar ik vond het echt te spannend. Suf hè.

  2. Ellen schreef:

    zeker, hier is een groot fan van de Zweedse en Deense thrillers !

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.