Kleine en grote pleziertjes.

collage doedeltjes
Kleine pleziertjes: Klein beertje mag in de emmer in bad, mooie rode nectarines, gefreubel met een rozenknopje en een proefmodel voor een papieren trekpopje.

We vieren hier in huis de laatste dagen van augustus. Manlief nam spontaan een paar dagen vrij om zo in de laatste zomerzon nog even te genieten met zijn drietjes. Elke dag proberen we te vullen met grotere en kleinere pleziertjes. We slapen uit, gaan opstap, freubelen wat en maken er echte feestdagen van. Een dagje naar de speeltuin, gister zwemmen in het zwembad (het meisje ontdekte de peuter waterglijbaan en ging er wel 100 keer vanaf) en vandaag onder andere een wandelling door de openbare bloemen- en groentetuin voor onze flat.

Het hele jaar kijken wij vanuit ons raam op deze tuin uit. Met regelmaat komen in de lente schoolklassen een middagje helpen in de tuin en in de herfst komen ze een tweede keer terug om te oogsten. De tuin staat vol met bloemen, kruiden en groente en wordt min of meer bewoond door een enclave in knaloranje gehulde mannetjes die weinig meer doen dan koffie drinken en af een toe een laantje harken. Vrijwel niemand hier in de buurt heeft door dat je vrij en blij mag rondlopen in deze tuin, wat zonde is, het blijkt steeds weer een waar juweeltje. Op dit moment bloeien de bloemen uitbundig maar ook bespeur je al de herfst. Hier en daar liggen alweer wat blaadjes op de grond en de eerste pompoenen zijn rijp. Wij kochten er een, die inmiddels wordt verwerkt tot een superpan vol Pompoensoep. MMM dat wordt smullen de komende tijd. Het meisje is verzot op de kleur Bauw (Blauw) en mocht dan ook een klein blauw bloempje plukken dat hier nu in een ieniemienie vaasje op de tafel staat te pronken. Ze huppelt er als een snuffend konijntje omheen, zo hard doet zij haar best het bloemetje ook te ruiken. Zo krijgt ons stadskind toch ook een beetje zicht op het prachtigs van de natuur.

collage roze tuin
Roze kleuren in de buurttuin

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Mokums meisje schreef:

    Ik denk dat de mama van het stadskind er wel voor zal zorgen dat ze genoeg ervaart van en leert over de natuur, al is het wat moeilijker te vinden. Misschien nog wel meer dan het dorpskind, dat alles gewoon is… 😉 Wat een heerlijke tuin!

  2. Ellen schreef:

    mooi dat rozenknopje ! en de liefde voor de natuur heeft ze vast van jullie !

  3. Jane schreef:

    Een klein paradijsje, wat mooi

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.