Huiselijke knussigheid

bloempje

De droevige stemming van enkele dagen terug gecombineerd met het herfstige weer vroeg om een hoop huiselijke knussigheid. Ik haalde, voor het eerst in twintig jaar, een ouderwetse puzzel (900 stukjes) uit de kast, en manlief ging er buiten op zoek naar wild fruit in de stad. Een half uurtje later kwam hij thuis met 3 kilo vlierbessen, wat bramen en een handje rozenbotels. Jummie! In grote pannen werd alles door hem op het vuur aan de kook gebracht, een warme zoete geur verspreide zich door het huis en de keuken werd aanstonds kleveriger en kleveriger. De bessen veranderde in een diep donkere massa en op het aanrecht verschenen 10 volle potten vlierbessenjam. MMM, heerlijk.

De huiselijkheid toont zich niet alleen in de jam en het gepuzzel, maar ook in mijn geknutsel. Zo prutste ik een stapel origami diertjes voor het meiske in elkaar, schreef ik een stapel brieven en tekende wat blaadjes en een uil. Naar grote projecten staat mijn hoofd op het moment niet, maar juist dit kleine huiselijke gefreubel maakt het hart en hoofd weer licht. Net als alle lieve woorden die een aantal van jullie mij deze week schreven. Lief en fijn! Die woorden deden mij goed, bedankt!

uil

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. friemel en tinus schreef:

  Zo te lezen gaat het al wat beter. Fijn! Dat is een idee vlierbessenjam. Ik heb heeel veeel vlierbessen in onze tuin en doe er eigenlijk nooit wat mee. Is zonde…..

  1. fotootjevandaag schreef:

   Daar moet je zeker jam van maken, het smaakt echt heetlijk.

 2. Mokums meisje schreef:

  Wat een ontzettend lief uiltje…

  1. fotootjevandaag schreef:

   schattig he! ik heb m op briefpapier getekend, leek mij wel een toepasselijk beestje bij een ouderwetse brief.

 3. Anita schreef:

  Ik ben dol op de herfst. Al die kleuren, geuren, de frisse lucht. Ik zou eindeloos willen wandelen in de natuur.
  Wat een prachtige uilentekening.
  Fijn weekend !

 4. Postfabriek schreef:

  Wat maak je toch mooie tekeningetjes!

 5. krisje schreef:

  De herfst blijft mijn favoriete seizoen. De mooie goudbruine kleuren, de geur van `nat` bos, de gezelligheid die binnen heerst, de open haard die al eens aan mag, poes op schoot … Ik hou er van. En in ben superblij dat je off-day is geswitched naar een on-day. Dikke kus xxx

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.