Kwal

20120611_104438

Ja u ziet het goed, op het fotootje hierboven een bol vol kwallen. Tussen wat oude foto’s kwam ik deze foto tegen, ooit gemaakt in Sea Life waar deze beestjes rond zwommen in een bolvormig aquarium, in hun eigen wereldbol dreven ze daar rond. Hoe symbolisch eigenlijk bedacht ik mij vandaag. Wij mensen hebben vaak het idee dat wij het middelpunt van de aarde vormen en vergeten dan al snel dat we eigenlijk op een mysterieuze planeet wonen waar wij maar een klein onderdeel van uit maken. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er bijvoorbeeld zoveel meer kwallen als mensen op deze planeet. tweederde van de aarde bestaat uit water, uit zeeën vol diepe, onontdekte troggen, waar de meest vreemde en magische beesten rondzwemmen. Dieren, planten en onderwatergebergtes die geen enkel mens ooit gezien heeft. Soorten die al zoveel langer dan wij op aarde ronddolen (zo schijnt de kwal al zo’n 700 miljoen jaar op aarde rond te drijven) en die we, als mensen, toch nog nooit zijn tegengekomen. Wonderlijk!

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Petra de Haas schreef:

    Heel wonderlijk! ben benieuwd of we ooit die magische dieren van de diep
    zee kunnen ontdekken.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.