Droef met een mooi muziekje

dipje

Vandaag heb ik last van een dipje, eentje van de droevige soort. Meestal ren ik er voor weg, maar nu ga ik er eens voor zitten. Laat het toe en schrijf en teken ondertussen wat en probeer de droefheid om te zetten in iets moois. Onderwijl luister ik naar mooie muziek en laat mij opvrolijken door Franse klanken van een zangeres wiens teksten ik eerlijk gezegd niet helemaal begrijp. Mooi is het wel. Na het luisteren zal ik gaan koken, een verwarmend maal, vol kleuren om mij op te beuren.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ellen schreef:

  De melancholie van Franse muziek…:-) Als je de tekst wel zou begrijpen is het lied minder mooi misschien.. ik begrijp het dan liever niet en laat me mee voeren de droefenis in. Zolang dat bij een ‘dagje’blijft kan dat gerust. Ik hoop dat je je morgen wat minder droef zal voelen. xxx

 2. Sylvia schreef:

  Je hebt van die momenten hè, laat je maar lekker meeslepen. Soms is dat goed. Muziek kan dat versterken en ook verlichten.

 3. Mokums meisje schreef:

  En dan teken je zo uit de losse pols tussen de droefenis door zo’n treffend portretje… Het ontroert me!

 4. Lotje schreef:

  Leuk muziekje! Morgen weer een dag…

 5. krisje schreef:

  Hey, ik had op maandag zo`n zwaarmoedige baaldag, verdrietig, teleurgesteld in alles en iedereen rondom mij, ik sleepte me letterlijk door de dag. Om dan gisteren een geweldige topdag cadeau te krijgen. Ik snap het nog steeds niet, dat twee emoties zo ver en toch zo kort bij elkaar kunnen zitten.
  Gisteren was ik terug op de academie, creatief bezig en omringd door de juiste mensen. Dat scheelt … en de batterijen zijn weer opgeladen.
  Hopelijk voel je je vandaag al beter. Warme knuffel !

 6. Tante Jannie schreef:

  Noooo jij luistert ook naar Zaz?! Su-per-tof! Ik vind haar zo’n wonderschone stem hebben. Kan ik uren naar luisteren! Mocht je hen nog niet zo goed kennen: zeker de moeite van het ontdekken waard 🙂 Het was gisteren ook wel weer voor een dipje zeg. Zoveel regen! Nou ja, is goed voor het land moeten we maar denken 🙂 Hoop dat je vandaag weer ont-dipt bent! Liefs!

 7. Jane schreef:

  Soms is het goed om er even lekker de tijd voor te nemen. Ik wens je een mooie dag toe voor morgen met veel lichtheid en vrolijkheid.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.