Als de dag niet wil.

natuurSoms zijn er van die dagen die je liefst al na de eerste paar uur wilt overslaan. Die beginnen slecht en zorgen voor een irriterend gevoel dat maar niet weg wil gaan. Vandaag is zo’n dag. Een boek lezen, een rondje rennen, even kijken in de stad en een warm bad, het wil niet helpen. Uiteindelijk pak ik dan pen en papier (en vandaag zelfs wat verf) en ga ik zitten priegelen. Ik teken wat voorbij komt, iets wat ik zie op een oude foto, een beeld op instagram, een ideetje uit mijn hoofd. Al voor ik begin weet ik dat mijn hoofd dat wat ik maak vandaag sowieso niet zal waarderen, toch begin ik. Met elke beweging van mijn vingers op het papier schep ik wat ruimte in mijn hoofd. Aan echte ideeën begin ik niet, die schrijf ik op, voor morgen, voor wanneer mijn hart weer wil. Op naar morgen, naar een nieuwe frisse dag.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Els schreef:

  En deze werkjes maak je zomaar even tussendoor op een dag dat het niet meezit???
  Dat belooft voor de dagen dat het wél goed gaat. 🙂

  1. fotootjevandaag schreef:

   ehm, ja eigenlijk wel, heb inmiddels wel geleerd om op zo’n dag dat wat ik maak maar niet direct in de prullenbak te werpen, de volgende dag kan het altijd meevallen tenslotte.

   1. Els04 schreef:

    heel herkenbaar!

 2. wolferien schreef:

  wow, die schets links onder is echt prachtig!! hier hebben wij ook zo’n dag.. hangt er iets in de lucht?? hopen dat het (voor ons allemaal) snel over is!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.