Out-of-the-box, een workshop Kunst ervaren.

Afgelopen maandag volgde ik op uitnodiging van een vriend een workshop “Kunst Ervaren” bij Atelieris in Den Haag. Tijdens de workshop was het de bedoeling om vanuit het gevoel een kunstwerk te maken en om eens te ervaren hoe het maken van een kunstwerk voelt. Zelf had ik mij als doel gesteld om tijdens de workshop te proberen eens “out-of-the-box” te werken. Toen aan mij werd voorgesteld om eens niet te tekenen maar een collage te maken zei ik dan ook volmondig ja. Middels een aantal oefeningen werden we uitgedaagd wat dichter bij ons “gevoel” van dat moment te komen en dit verder uit te werken (zonder te veel nadenken) tot een “kunstwerk”.

Tijdens het scheuren van wat papiertjes voor mijn collage had ik in mijn hoofd natuurlijk wel een beeld van wat ik ging maken. Tijdens het plakken liet ik dit beeld echter weer helemaal los en ben ik gewoon eens gaan doen, zonder vooropgezet plan en zonder een uiteindelijk eindresultaat in mijn hoofd.

En dit (zie de foto) was het uiteindelijke resultaat. Een fantasiewereldje met een ietwat rauw kantje (hoe kan het ook anders, alleen maar zoetheid is gewoon niet mijn ding). Wat ik meegenomen heb uit deze workshop is hoe fijn het kan zijn om eens zonder uitgebreid plan iets te maken en hoe uitdagend het is om eens een ander materiaal te gebruiken dan je bent gewend. Al zullen pen en potlood altijd mijn grote favoriet blijven.

 

Collage Miniwereld
Collage Miniwereld

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lilian schreef:

  Anders dan anders, maar toch ‘herken’ ik jouw hand. Leuk!

  1. Anita Willems schreef:

   Ben het met Lilian eens! De cirkelfase hè 😉

   1. Fotootje Vandaag schreef:

    Och ja, die cirkeltjes, ze blijven maar aan mij plakken!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.