Spinazie, water en schatten tussen het beton.

De lentezon bij een kerkje aan de Vliet.
De lentezon bij een kerkje aan de Vliet.

Eindelijk! De zon schijnt en mijn  lievelingsseizoen laat zichzelf nu echt zien. Weg met de dikke jassen, de grijszure wind en bleke velletjes. Welkom mooie avondzon, warme buitenwangen en madeliefjes tussen de tegels van het beton.

Spinazie

Ik geniet van het begieten van mijn plantjes in de moestuin. Wie mij eerder had gezegd dat ik vol plezier zou graven tussen de regenwormen had ik verbijsterd aangekeken, maar niets is minder waar. Elke dag probeer ik even te kijken of er al iets groeit. En ja, inmiddels komt de eerste spinazie toch echt naar boven!

Gevonden schatten tussen het beton.
Gevonden schatten tussen het beton.

Schatten

Samen met het meisje loop ik van speeltuintje naar speeltuintje en zoeken we naar de schatten van de straat. Een mooie steen, een rare grasspriet en een verloren knoop. Allemaal voor haar verzameling, die vaak niet verder komt dan de zakken van haar jas.

Water

Pollevoetjes vanuit de kombuis.
Pollevoetjes vanuit de kombuis.

De lente, het seizoen waarop wij ook weer naar het water mogen. Na weken klussen door manlief is ons scheepje eindelijk lente klaar. En gister maakten wij ons eerste tochtje. Vanuit mijn raampje in de kombuis zag ik de voetjes van het meisje bungelen en stond J. op zijn vaste plekje aan het roer.

Lente, wat fijn dat jij er weer bent!

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Patty schreef:

  Ik geniet met je mee 😉

 2. ingeding schreef:

  prachtige foto, die lentezon! en jaaaa, lente! joepie! word ik al net zo blij van als van moestuinieren! en van speeltuintje naar speeltuintje.. die tijd is hier voorbij, maar och, wat een schat an sich was dat. geniet ervan!

  1. Fotootje Vandaag schreef:

   Dat zal ik zeker doen 🙂

 3. Woolywoot schreef:

  Wat mooi. En mooie foto’s! En wat heerlijk, dat varen!!!! Ik heb gisteren ook veel gedaan in mijn tuin en moestuin. je blogje spoort me nu aan om snel te kijken of ik water moet geven want ik hem echt van alles zitten planten, van sla tot bloemen en heel veel aardpeer geoogst en die moet ik denk ik even inkuilen (er ligt nu een hele emmer in de zon).

 4. Aritha schreef:

  Ja, echt fijn die lente! Mooie foto’s bij jou, dank je wel voor het delen.

 5. Marit schreef:

  Dank voor je reactie op mijn blog en ja, als ik zie hoe creatief jij bent met vanalles, dan is art journalen vast iets voor jou! (je zou ook eens op m’n website bij de workshops kunnen kijken, hint-hint ) De lente is deze week weer ver te zoeken, jammer. Ik hoop dat het zonnetje zich snel weer laat zien, mét hogere temperaturen! Nu ligt mijn eiland er maar grijzig bij… ik zend je bij gebrek aan zon dan maar zilte zoenen en armen vol wind uit Zeeland…

  1. Fotootje Vandaag schreef:

   ik ga zeker even bij je workshops kijken!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.