Zomertijd – Speeltijd

Twee jaar lang blogde ik op dit plekje elke dag, toen twee jaar helemaal niet. En nu? Nu is het zomer en tijd om te gaan spelen. Spelen met mijn dochter in het gras, met de papiertjes op mijn bureau en met letters in deze online speeltuin op het web.

Twee jaar, dat is best een tijd. Ik ben verhuisd van een flat naar een huisje met een tuin, het peutermeisje van toen gaat na de zomer naar groep drie. En de liefde hier in huis?Die is vrolijk verder gegroeid.

Twee jaar geleden tekende ik bij elk blog een tekening, inmiddels maak ik beelden van papier. Ik ga na de zomer alweer naar het derde jaar van Nieuwe Akademie in Utrecht om mij verder te scholen tot autonoom kunstenaar.

IMG_20170626_213138_472
Collage Grietje Drooglever

Afgelopen februari heb ik het in mijn hoofd gehaald toch ook maar eens een echte schooljuf te worden, een keuze die ouderwets bikkelen met studieboeken, stages en tentamens met zich meebracht.

 

En nu? Nu is het zomer! Ik zoek ruimte om te maken, om te schrijven en te denken zonder opdracht en zonder het woordje moet. Dit is een plekje waar het alleen nog draait om ‘Mag”. Waarover ik ga schrijven? Gewoon als vanouds over de dingen die ik zie, ik voel en die ik maak.

 

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. anitawillems schreef:

  Een zucht gaat door me heen! Wat fijn om weer wat van je te horen. En zulke mooie berichten ook nog eens. Groep 3 is zo’n leeftijd. Bij mijn dochters vind ik het achteraf niet de mooiste tijd voor hen. Door een juf die wel lief en avontuurlijk was, maar veel hamerde op tempo en ‘ja er moet wel veel gebeuren in groep 3’. En door een operatie aan mijn been. Dat schooljaar had ik graag anders voor ons gezien. Gelukkig in groep 4 ging het losser.

  1. Wat leuk, dank je wel! ik lees nog altijd trouw met je mee op je site en geniet met regelmaat van de wijze lessen die je geeft. Ik kan mij voorstellen dat groep3 voor jullie niet het beste jaar is geweest. Zelf vind ik het nog maar een raar idee dat mijn kleine meisje nu ook al geen kleuter meer is (ze is tenslotte pas vijf en half), maar tegelijkertijd is ze er zo ontzettend aan toe dat ik haar de overstap ook van harte gun.

 2. Lucy schreef:

  Leuk Grietje dat we weer van jouw blogs mogen genieten! Veel plezier en een hele fijne zomer gewenst, X Lucy.

 3. Petra schreef:

  Leuk!! ik ga je volgen!1 Fijne zomer! XX

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.