Zoemend oranje

Afbeelding

Zojuist fietste ik door de stad naar huis. In de stad zoemt het van verwachting van de nacht en dag die komen gaat. Voor het station stonden twee tronen met een camera ervoor. Aan alles was gedacht, kronen en septers lagen klaar, een handje vol toeschouwers keek naar wat er gaande was, het eerste pilsje in de hand. Ik fietste door de dranghekken die net gesloten werden voor het verkeer. De straten worden vanavond overgenomen door schuifelende voeten, liters bier, oranje crêpe-papier en hier en daar de restanten van de kater van morgenochtend. En morgen? Morgen zitten we allen voor de buis, kijkend naar een klein stukje geschiedenis. Geschiedenis die 33 jaar later terug gevonden kan worden in de etalage van een stoffige kringloopzaak. Zoals de geschiedenis zich vaak herhaald, dan een puzzel met de koning, terwijl de straten oranje kleuren voor Amalia en Willem mijmert over al wat nu nog komen gaat.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Denise Beckand schreef:

    Dat noemen ze nu Oranjekoorts, dit jaar heviger dan anders;-) Maar wel leuk om die geschiedenis bewust mee te maken, 33 jaar geleden was ik jong en er niet zo mee bezig!
    ik wens je een kleurrijke koniginnedag,

    Groet Denise

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.