Koningen, kabouters en een sprookje in wording.

Sprookjes pauw

Terwijl op tv ons nationale sprookje zich verder aftekent, pakte ik vandaag mijn pen en papier weer op. Ik tekende al kijkend naar onze nieuwe koning wat strooitekeningen (zie de foto’s onderaan dit bericht) en begon aan mijn sprookjes idee. Ik ben begonnen met schetsen en bewerkte een (te strooien) tekening op de computer zodat deze eventueel ook een rol kan gaan spelen in het verhaal.

Vinden jullie ook niet dat de pauw hierboven iets magisch heeft gekregen? Ik blijf mij steeds weer verwonderen over wat je met de computer allemaal kunt doen met een tekening.

sprookjes schetsjeInmiddels heb ik een aller, aller, eerste idee voor een van de kamers van mijn kabouterburcht in een klein schetsje uitgewerkt. De groene kietelgras kamer. Voor de vrolijkheid hiernaast een allereerste mini-teaser voor jullie als lezers van dit blog. Ik heb zojuist een aparte pagina op dit blog gemaakt waarop ik de komende tijd de voortgang van mijn sprookjes avontuur zal plaatsen. Gewoon omdat ik graag deel waar ik mee bezig ben. Misschien komt er uiteindelijk niets meer dan 1 of 2 plaatjes op te staan, maar voor het zelfde geldt kun je daar straks van alles lezen en bekijken over de Kabouterburcht. Ik zie wel wat er van komt 😉 Lol ga ik er in elk geval aan beleven. En om mij zelf wat enthousiast en geprikkeld te houden heb ik vandaag boven mijn bureau een bord vol inspiratie opgehangen. Daarop leuke dingen die jullie mij zomaar toestuurden, dingen die met sprookjes te maken hebben en natuurlijk heel veel kabouters, daar word ik nl altijd erg vrolijk van. 🙂 Mochten jullie nog leuke tips en inspiratiebronnen weten rondom sprookjes en kabouters dan hoor ik het graag van jullie. Een leuke foto, een vrolijk tekstje of een fijn kaboutertje zijn altijd welkom.

Ik bedenk me overigens nu dat het misschien ook wel eens leuk is om op dit blog wat meer te vertellen over mijn liefde voor kabouters. En dan heb ik het niet alleen over die rare, kleine wezentjes met punt muts, rode wangen en soms een baard. Nee dan heb ik het ook over de kabouters van de kabouterbeweging in de jaren 60 en 70. Over hen schreef ik ooit mijn afstudeerscriptie, waarin ik een poging deed om, 30 jaar na dato, voor hen hun ideologie op papier te zetten. Enfin met hun revolutionaire en anti-autoritaire ideeën zal ik jullie op deze mooie kroningsdag maar niet gaan lastig vallen, dat komt later deze week wel!

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sylvia schreef:

    Wat leuk dat de kabouterburcht nu echt ‘in aanbouw’ is. Klinkt meteen al hartstikke spannend zo’n groene kietelgras kamer. De tekening van de pauw is prachtig ook. Heel veel plezier met je sprookjesavontuur!

  2. Lucy schreef:

    Ja, geweldig, een groene kietelgraskamer, wat een idee! En wat een koninklijke pauw!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.