IJsjes

ice cream

Vanochtend tekende ik voor de verjaardag van een vriendin die ik wel wat extra vrolijkheid en geluk toewens dit tekeningetje. ” Het geluk is daar waar de ijsjes zijn. ” Dit is het motto dat mij altijd in het hoofd schiet als alles even tegen zit. En ja, hier zit natuurlijk een verhaal achter. De opa van mijn vader had vroeger in Utrecht een ijssalon. En doordat hij die ijssalon had, heeft een deel van mijn ooms en tantes een soort van” ijsverslaving”. Zo logeerde eens een oom voor langere tijd bij ons in huis en op een van die dagen nam hij ons mee op stap om een ijsje te eten. We mochten een ijsje, maar wel op 1 voorwaarde, dat we alle smaken bestelde die we lekker vonden, want een mooie dag was pas compleet met ijs, heel veel ijs. Ik herinner mij nog dat ik toen een ijsje kreeg met zes of zeven bolletjes, het paste eigenlijk niet op het hoorntje, smolt alle kanten op, en voelde als een echte reuze schat. En ook mijn Weense tante deelt die liefde voor ijs. Zij zegt altijd dat alles goed is zolang je nog maar een dubbeltje (dat zal nu wel een euro zijn) in je zak hebt om een ijsje te kopen. Want met dat ene dubbeltje kun je  er dus altijd een feestje van maken. En neem van mij aan, het werkt, als het even tegen zit en je koopt een fijn ijsje dan voelt alles toch weer vrolijker en lichter aan!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tante Jannie schreef:

    Wat een mooie gedachte. Heb er zelf eigenlijk nooit zo over nagedacht maar het is wel zo. Ik word ook heel blij van een lekker ijsje! 🙂

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.