Wie schrijft, die blijft!

Wie schrijft, die blijft!

Wie schrijft, die blijft! En dat blijkt te kloppen, dit wordt namelijk het 200e blog bericht dat ik schrijf. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht het bloggen zo lang vol te houden. Voor de grap heb ik even uitgerekend dat ik inmiddels al in meer dan 50.000 woorden geprobeerd heb lief & leed met jullie te delen. En dat dan geïllustreerd met meer dan 400 eigen gemaakte foto’s en tekeningen. Wat een tijd terug begon als een stok-achter-de-deur om mijn camera wat vaker te gebruiken is voor mij persoonlijk inmiddels uitgegroeid tot een soort van openbaar dagboek. Plaatste ik het eerste blogje nog wat onwennig, inmiddels is het een vast dagelijks ritueel geworden. Vaak heb ik zin om te schrijven, soms ook helemaal niet, en meestal doe ik het dan lekker toch.

Zoals de meeste bloggers (denk ik tenminste) stel ik mijzelf vaak de vraag van wat ik wel of niet plaats op mijn blog. Wanneer is iets te privé? Of juist te onpersoonlijk? En laat ik alleen de leuke dingen zien of toon ik ook mijn mindere momenten. Want ook al schrijf je een blog voor je gevoel veilig en beschermd in je eigen huiskamer, in wezen is het natuurlijk hartstikke openbaar. Je weet nooit wie er allemaal meekijken in jouw leven. Er is tenslotte maar een klein percentage bezoekers dat zich in reacties “bekend” maakt. Het merendeel leest in stilte mee.

Daarnaast kun je jezelf ook nog eens de vraag stellen of eventuele lezers hier allemaal wel op zitten te wachten. In het begin twijfelde ik na het schrijven van elk blogje dan ook of ik een linkje zou delen op bijvoorbeeld twitter of facebook. Want val ik anderen dan niet teveel lastig met mijn persoonlijke schrijfprojectje? Inmiddels ben ik grotendeels over die schroom heen, ik ga er maar vanuit dat degene die het willen lezen dat lekker doen en alle anderen gewoon vrolijk voorbij zo’n linkje scrollen.

Inmiddels heb ik bij mijzelf ontdekt dat ik het prettig vind om hier op dit blog zo open mogelijk te zijn over wat er in mij leeft. Wat betekend dat ik zowel mooie als wat moeilijkere momenten hier een plekje probeer te geven. Niet voor niets kies ik er dan ook voor om op dit blog. Ik ben ervan overtuigd dat ik zo op dit blog het meest trouw ben aan mijzelf en aan de onderliggende behoefte om over van alles en nog wat te schrijven. Al vind ik dit ook vaak best lastig hoor. Dan voel ik mijzelf opeens “verplicht” om net als andere bloggers een Give Away te organiseren of voel ik mij ietwat beschaamd als ik een blogje plaats waarin het niet een en al vrolijkheid is. Gelukkig blijk ik dan toch eigenwijs genoeg te zijn om hier niet aan toe te geven.

Het schrijven en het bedenken van een bijpassend beeld (of het vinden van een beeld en het zoeken naar een bijpassende tekst) zie ik als inspirerende dagelijkse uitdaging. De een maakt kruiswoordpuzzels, de ander schrijft een blog, zal ik maar zeggen 🙂 En inmiddels is er naast het schrijven en zoeken nog eens bijgekomen dat ik via mijn blog langzaam aan wat meer contact krijg met andere, door de reacties die mensen plaatsen, dat is iets wat ik echt een hele mooie “extra” vind. Juist de reacties van lezers, ja jij dus, geven het schrijven een gouden randje en geven mij nog meer stimulans om lekker door te blijven bloggen. Op naar de volgende 100!

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anne schreef:

  Nou laat ik mijzelf dan is bekent maken als een van je trouwe lezeressen. Ik lees je blog eigenlijk elke dag met veel plezier. Dus bedankt voor al dat leesplezier en ga zo door!

 2. Jessica schreef:

  Doen wat je zelf fijn vindt.Dit maakt dat het ook echt jouw blog is..vooral blijven doen..ook hier wordt hier wordt je blig graag gelezen. 🙂

 3. Sylvia schreef:

  Lekker bloggen over alles waar jij je goed bij voelt !

 4. diana schreef:

  Juist leuk die verhalen die jij schrijft, en of ze nou vrolijk of niet zo vrolijk zijn maakt niks uit hoor,gewoon lekker om je verhalen te lezen

 5. Denise Beckand schreef:

  Als ik je blog lezen heb ik altijd gevoel met iemand te maken te hebben die oprecht is, of het nou een positief of negatief verhaal is. En daar gaat het voor mij om; een authentiek mens, vooral doorgaan waar je mee bezig bent!

 6. De Verdubbeldame schreef:

  Ik lees je ook trouw hoor! Vind je het leuk binnenkort nog eens af te spreken?

 7. Anita schreef:

  Het is jouw blog en jouw platform! Ik volg je met plezier en ik vind het prachtig dat ik je in blogland tegen ben gekomen. Jij laat me nadenken.

  1. fotootjevandaag schreef:

   Dank je wel voor je lieve woorden!

   1. fotootjevandaag schreef:

    Wat een lieve en leuke reacties van jullie allemaal, echt fijn! Dank 🙂

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.