Distel

Distel

Op ons balkon woont een distel. De distel is daar geheel op eigen initiatief gekomen en heeft zich genesteld op het winderigste hoekje van ons balkon. Vanaf het plekje op de bank waar ik altijd zit, is het de enigste plant die ik kan zien op het balkon.  Hij ziet er woest en scherp uit. De knopjes lijken van een afstand net op pijltjes, klaar om te worden afgevuurd. De takjes groeien alle kanten op en het is in mum van tijd de grootste plant op het balkon geworden. Echt onkruid dus! Maar oh, wat is dat onkruid eigenlijk toch mooi. Fier zwiepend in de harde wind, recht de hoogte in, naar de felle zon toe terwijl alle andere plantjes dorstig lijken en ook kou lijkt geen probleem. Gevormd uit rare vormen zonder symmetrie en boordevol kleuren. Ik denk dat het een blijvertje is.

Distelblom

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lotje schreef:

  Heb je toch een tuintje op je flatje (gok ik)

  1. fotootjevandaag schreef:

   haha, ja zeker een echt kruidentuintjesbalkon

 2. Tante Jannie schreef:

  Distels zijn best mooie planten met die bloemen. Je moet er alleen niet aan zitten 😉

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.