Mist

mist

Vroeg op de ochtend fietst ik dwars door het bos. Een witte nevel, verstrengeld met takken en blaadjes, zweeft in het rond. De minuscule druppeltjes maken mijn wangen nat en verjagen een verlate traan. Het ruikt hier naar natte bladergrond. De stad lijkt heel ver weg, al laat een verdwaalde toeter haar even terug keren. Ik blijf even staan om te kijken naar de mist boven het water. Wat eendjes, zwanen en een meeuw. Zij begroeten mij, ik groet terug. Dan stap ik weer op mijn fiets en ga op weg naar een nieuwe dinsdag in de stad.

Mist3

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Lotje schreef:

    prachtig! Ik schreef er ook eens over, met foto’s in het italiaans, van mijn omgeving: http://lotjina.wordpress.com/2013/02/16/la-nebbia-della-mattina/

  2. Anne schreef:

    Schitterende foto’s! Mooi stuk tekst overigens ook.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.