Wintermaand

wintervogeltjeDecember, de winter komt er aan. Terwijl Sint nog langs moet komen gaat mijn hoofd al richting kerst. Naarmate de dagen donkerder worden merk ik dat mijn blik zich meer naar binnen richt. Naar de warmte van ons huis, langzaam wakker worden onder een dekentje op de bank, pannen hete soep op het fornuis en ’s avonds vroeg naar bed om te slapen als een beertje in een winterhol. Ik heb zin in sneeuw, in de vogeltjes op een pindasnoer en in het mopperen op de kou. Ja, laat de winter nu maar komen, gewoon even voor een maand, dan zal ik in januari vanzelf weer verlangen naar de lente en haar zon.

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Tanja Hermans schreef:

    Ik kan daar ook altijd zo van genieten, lekker binnen kneuteren, dekentje, pot thee, goed boek. En dan een winterslaap zzzzzzzz.

  2. Carin schreef:

    Heel herkenbaar…! Ik ga volgende week ook weer zelf, met dochter, vetbollen en pindaslingers maken, heerlijk kneutiger en blij…

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.