Griep, strooikaarten en een vraag & antwoord rubriek.

strooikaartjesHier in huis heeft de griep toegeslagen met als gevolg dat mijn hoofd niet in staat is om al dan niet doordachte verhaaltjes en tekeningen te maken. Een ideaal dus voor het schrijven van een echt samenraapsels blogje. De afgelopen tijd werd ik weer beloond met de alombekende liebster award. Nu ben ik, zoals ik al eerder schreef, niet zo van dit soort awards, maar het beantwoorden van de bijbehorende vragen vind ik dan wel weer grappig. Dus Carin en Wolferien bedankt voor het “geven” van deze award, zometeen zal ik mijn best doen jullie vragen te beantwoorden

. Voor ik dit ga doen echter eerst nog wat anders, een jaar terug begon ik met het “strooien van tekeningen” , nu bijna een jaar later wordt het tijd voor een (klein) vervolg. Hoe en wat precies vertel ik lekker nog niet, maar ik laat jullie wel al een klein stukje van de voorbereidingen zien. De afgelopen dagen ben ik begonnen met het tekenen van kleine strooikaartjes, waarbij ik heb gekozen voor het formaat van zogenaamde Artist Trading Cards. (Schaam je vooral niet als je hier nog nooit van gehoord hebt, ik ken het ook pas sinds enkele dagen (met dank aan Carin). Dit zijn kaartjes ter grootte van een speelkaart die kunstenaars en creatieven met elkaar uitwisselen.) Deze strooikaartjes passen makkelijk in mijn zak en kan ik dus straks heel handig gebruiken om rond te strooien! 

Ok en dan volgt nu de vraag en antwoord rubriek:

 • Wat is je favoriete vakantiebestemming? Ierland en Bretagne, of eigenlijk dus alles met een woeste kust, keltische klanken groene rotsen en af en toe een regenbui.
 • Waar mag je je ’s nachts voor wakker maken? Mijn dochtertje mag mij altijd wakker maken maar verder geloof ik dat ik ’s nachts toch gewoon het liefste slaap.
 • Wat wilde je toen je klein was later worden? Juf, binnenhuisarchitect en kunstenares. Eenmaal volwassen stond geen van drieën meer op mijn wensen lijstje. Toch ging ik in mijn eerste baan aan de slag als docent geschiedenis op een middelbare school en zou ik inmiddels best willen leven van het maken van mooie dingen.
 • Wat is je favoriete restaurant? Een echt favoriet restaurant heb ik niet, wel favoriete keukens zoals de Mexicaanse en de Thaise keuken.
 • Wat is je favoriete kledingstuk? Jurken en fijne vestjes.
 • Wat zit er in je handtas? Portemonee, telefoon, sleutels, opschrijfboekje en een pen, heel veel kruimels, verfrommelde luiers en verdwaald kinderspeelgoed.
 • Wat zou je nog eens willen doen in je leven? Van alles, een boek schrijven, een echt mooi kunstwerk maken, (tijdelijk) verhuizen naar Bretagne, een cursus illustreren geven, een….etc.
 • Wat is je grootste verslaving? Suiker ben ik bang.
 • Wat is je heimelijke genoegen (of één van je…)? Voor de tigste keer kijken naar een suffe engelse detective.
 • Wat is je favoriete quote? Alles komt goed!
 • Waar ontbijt je mee? Heel saai met twee boterhammen met pindakaas en hagelslag of honing.
 • Wat is je favoriete recept? Och hemeltje, ik kook en bak graag, dus teveel om op te noemen.
 • Wat doe je graag maar kun je niet echt goed? Ehm, lastige vraag aanzien ik sowieso iemand ben die niet snel vind dat ik ect iets goed kan. Dus misschien is het beste antwoord wel dat ik graag schrijf en tekenen en daar graag steeds beter in zou willen worden.
 • Welk nummer wil je graag gedraaid hebben op je begrafenis/crematie? (Die natuurlijk nog heel ver weg is!) Een beetje luguber, een echte keuze heb ik dan ook niet. Maar als ik dan toch moet kiezen dan kies ik voor: Thinking about you all the time van Zita Swoon.
 • Wat staat bovenaan je bucketlist? Ik vrees dat het langzaam aan wat gaat vervelen maar: Bretagne!
 • Waar verspil jij tijd aan? Internet zoals eigenlijk iedereen tegenwoordig is het niet?
 • Wat is het mooiste of leukste wat je ooit zelf hebt gemaakt? Ik zou eerlijk gezegd niet weten.

Carin en Wolferien, nogmaals bedankt voor de eer, ik hoop dat jullie een beetje tevreden zijn met mijn antwoorden (Hier en daar heb ik een vraag overgeslagen omdat ik die hier al eerder had beantwoord). Dan kruip ik nu met twee paracetamolletjes onder de warme wol!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Carin schreef:

  Leuk, leuk, leuk. Om je toch een beetje beter te leren “kennen”, om te zien en weten dat je ATC’s aan het maken bent en om kennis te maken met een voor mij onbekend bandje. Beterschap!

 2. Evy Van Eynde schreef:

  Beterschap! Wat leuk, ik hou ook enorm van Bretagne én van Zita Swoon 🙂

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.