Veranderend perspectief

 

hart
De eerste zonnestralen op zondagochtend.

Het is merkwaardig hoe een verandering van perspectief de dingen zo ontzettend anders kan maken. Juist wanneer je de vanzelfsprekendheid van het alledaagse loslaat zie je pas goed welke dingen er echt voor je toe doen. Dat ene mooie boek waar je voor gespaard hebt om het te kunnen kopen, dat uitzonderlijke avondje naar het theater met manlief en de knorretjes van het peutermeisje als je een liedje voor haar zingt bij het slapen gaan. Een vriendin die zonder oordeel naar je luistert, de smaak van dolma’s gemaakt met Zuring uit het park en de weerspiegeling van de eerste zon op een vroege ochtend.

Terwijl ik vroeger achteloos mijn geld uitgaf aan kleding, boeken en prullaria geniet ik nu intens van het krijgen van een nieuwe verjaardagsjurk en het lezen van geleende boeken. Juist door minder te “hebben” waardeer ik meer wat er is en wat er kan. Nog nooit hebben we zoveel zelfgemaakt, zelfgeplukt, zelfbewogen en zelfs gevoeld als nu. Een verandering van perspectief, ik kan het iedereen aanraden.

 

trapstof
Wenteltrap, spelen met perspectief op papier. (Inkt en kleurpotlood)

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. isabelpeters schreef:

  Prachtig geschreven en ben het helemaal met je eens! Geniet ervan 🙂

 2. Veerle schreef:

  Ja, het veranderen van perspectief kan deugd doen. En het hebben van “minder” probeer ik echt, doch blijkt het een hele uitdaging te zijn sinds onze verhuis vorig jaar naar een “groter” huis…. En toch blijf ik volhouden, minder hebben, meer ruimte maken.
  Je wenteltrap-tekening is ook heel mooi!
  Liefs

  1. Els04 schreef:

   Herkenbaar! Fijn he!?

 3. wolferien schreef:

  materialisme is zo van vroeger! ben het helemaal met je eens! minder is meer!

  1. fotootjevandaag schreef:

   “Materialisme is zo van vroeger” dat vind ik mooi gezegd!

 4. Anita schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens!
  Het is zo’n verrijking om te ontdekken dat je met minder spullen en met minder ervaringen (vakanties, weekendjes weg, theater, film) het geluksgevoel niet verminderd. Sterker nog, eigenlijk geeft het een nog prettiger gevoel om content te zijn en toch minder te beleven of te kopen.

  Ik kan het ook iedereen aanraden!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.