Een nieuwe balans

Voor mij is de periode van op vakantie gaan en weer thuis komen altijd een periode van herbezinning, van zoeken naar een nieuwe balans. Door even weg te zijn uit het eigen dagelijks bestaan ontstaat er ruimte om met wat meer afstand te kijken naar dat wat ik doe. In de zomer ontdek ik welke gewoontes ik nog steeds fijn vind en voel ik waar het soms een beetje knaagt. Op vakantie ontstaan de eerste tekenen van nieuwe plannen voor het komende jaar.

Bij thuiskomst verdwijnt een deel van dit alles binnen een dag of twee weer uit mijn hoofd, ze worden als het ware opgezogen door het oude ritme wat mijn wezen zo goed kent. Niet alles verdwijnt, sommige nieuwe plannen groeien door, vragen ruimte en krijgen een kans. Iets wat knaagde blijkt bij thuiskomst toch weer fijn en zo niet dan pakken we het aan.

Het gevoel van thuiskomen van vakantie is voor mij te vergelijken met het opnieuw gaan dragen van een oude, maar fijne jas. Hier en daar vertel je een knoopje en het jasje is weer fris. Hier in huis deden we dat denkbeeldige verstellen bijvoorbeeld door onze vaste eetplek te verhuizen van woonkamer naar keuken (waar het licht soms zo fijn kan zijn) en door weer eens bewust te kijken naar alle spullen die we hebben. Hebben we dat alles eigenlijk wel nodig of kan er het een en ander weg?

Hier op mijn blog voel ik ook de behoefte tot wat verstelwerk. Zo veranderde ik gisteravond mijn layout. Een frisse look voor de oude en nieuwe tekstjes op dit blog.  Ook heb ik mij voorgenomen hier weer dagelijks wat te schrijven, omdat het mij helpt bij het genieten van het nu. Met deze intentie begon ik ooit dit blog, waar ik mij thuis voel op het wereldwijde web.

roze bloem

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De Verdubbeldame schreef:

    Ziet er mooi uit!

  2. Els schreef:

    Geslaagde nieuwe lay-out. Ik lees met plezier mee…

  3. Lotje schreef:

    Ik vind het altijd moeilijk weer om mijn normale ritme te komen na een periode van vakantie. Ik mis vooral mijn man thuis 😦

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.