Voor de klas in het Muzee.

Ik sta weer voor de klas! Sinds kort geef ik in het Muzee Scheveningen lessen aan kinderen. Terwijl ik voorheen door het hele land kinderen, jongeren en volwassenen trainde in het omgaan met discriminatie mag ik mij nu uitleven op een stuk lichtere kost. Bussen vol met Haagse kleuters komen langs om van alles te leren over het leven op en bij de zee.

Met een krab in mijn hand en een bak schelpen op de grond leg ik het verschil uit tussen de schelpen op het strand en die in de zee. Ik laat kinderen stampen als meeuwen die opzoek zijn naar een pier en met verdraaide stem en een kreeften-handpop in de hand leer ik kleuters dat de dieren in de zee een haring zonder uitjes toch een stuk lekkerder vinden dan eentje met.

muzee

Als de rattenvangster van Hamelen loop ik met een groep van 30 kleuters luid zingend (soms een beetje vals) door de gangen van het Muzee. “Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman. Hij woont in Scheveningen!”

Voor de kleuters is zo’n bezoek vaak een hele belevenis, lang  niet elk kind is al eens in een museum geweest en sommigen hebben zelfs het strand nog nooit bezocht. Het weer les mogen geven aan al die kinderen is intensief maar o zo leuk! muzee boot

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De Biobloghurt schreef:

    Wat klinkt dat ontzettend leuk! Waar zijn die vissen mee gemaakt? Het lijkt wel versierd met foamklei?

    1. Fotootje Vandaag schreef:

      dat heb je goed gezien, inderdaad van foamklei.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.