Dieren, bloemen en kleuren voor volwassenen.

Met toch wel een beetje trots presenteer ik hier de cover van “Animaux a colorier”. Dit is een kleurboek uitgaven gemaakt door de makers van de Franse Happinez waarbij zij voor de voor en achterkant van het boekje gebruik hebben gemaakt van een tekening van mijn hand.

animaux-a-colorierHoe het kwam:

Zomaar uit het niets kreeg ik een aantal weken terug een mailtje van een Franse redactrice met de vraag of zij mijn tekening, die zij ergens op het www had gespot mocht gebruiken voor een van hun uitgaves. Na wat heen en weer mailen zij ik natuurlijk ja en nu ligt sinds enkele dagen in de Franse boekwinkels en supermarkten dit boekje in de schappen.

Wat er van komt:

En tot mijn vrolijkheid wordt het geheel nog een stuk mooier. Inmiddels ben ik ook gevraagd om voor het volgende boekje, een kleurboek over bloemen en hun symbolische betekenis, niet alleen de cover te tekenen, maar ook alle kleurplaten voor het binnenwerk. Voor mij een mooie kans die mij de afgelopen weken behoorlijk aan het werk heeft gezet. Want ja, al die platen (26 in totaal) moeten eerst getekend worden, wat overigens geweldig is om te doen. Inmiddels droom ik ’s nachts dan ook over waterlelies. pioenen, mimosa en teken ik mij overdag een slag in de rondte zodat alles op tijd af is.

Ik geniet nu al van de gedachte dat er in augustus, wanneer het boekje uit komt, er op de Franse stranden allemaal Franse dames druk doende zijn met het inkleuren van de plaatjes die ik nu creëer achter mijn Haagse bureautje.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lilian schreef:

  Wat geweldig… en ontzettend leuk voor jou!
  Pittige klus, al die bloemen tekenen, maar inderdaad… wat een gaaf idee dat anderen straks zoveel plezier gaan beleven aan het inkleuren van jouw tekeningen. Super om te lezen!

 2. Anita Willems schreef:

  C’est fantastique! Van harte gefeliciteerd. Wat een eer om straks in de Franse kiosken te liggen.

 3. IlonaH schreef:

  Wow, gefeliciteerd! En ik hoop dat er nog veel van dit soort mooie opdrachten komen!

 4. Syl schreef:

  superleuk zeg !! Ik vind dat je dit meer dan verdient, je tekent zo mooi (en in een heel eigen stijl)

 5. Patty schreef:

  Wat leuk zeg; proficiat!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.