Winterwende

Schonkig loopt de winter door de straten. De plukjes van het laatste licht zuigt ze in zich op, haar wangen bollen. Zachtjes blazen. Wolkjes komen uit haar mond. Haar handen voelen aan de witte mist. Op haar huid vormt zich een dun laagje ijs. Elk klein vlokje is veranderd in een koude diamant.

Vandaag is haar dag. De winterwende. Nu mag ze eindelijk weer dansen. Haar adem strooien over een wereld die zich zachtjes wentelt in een winterslaap. Haar koude adem strooit een dekentje van kristallen over de laatste bloemen in het gras.

Winter danst door de straten, schittert naar de dieren, de huizen, de mensen. Moedigt alles aan zich te warmen bij het vuur. Kust de koude wangen van elk kind dat nog buiten is. Laat ze gloeien, laat ze voelen dat juist de koude winter de dagen warmte geeft.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.