De magie van het niet weten

on

luchtmaan

Soms is het grotere geheel niet te bevatten en is een klein detail mooier of verschrikkelijker en werkelijker in elk geval. Vaak zijn we opzoek naar antwoorden op grote vragen en vergeten we ons te laten verwonderen door juist die ongrijpbaarheid van de dingen om ons heen. We willen alles benoemen, omvatten in theorieën zodat het  is verklaard.  Maar waar blijft dan de magie? De magie van een gevonden knoop in het gras, van een donker holletje aan de voet van een boom, van de ontelbare sterren boven ons hoofd of van een wapperend lintje aan een hek. Neem bijvoorbeeld de sterren. Ik heb meerdere malen boeken gekocht die van alles uitleggen over het ontstaan van sterren, van het heelal en vind het oprecht interessant om af en toe na te denken over hoe dat nou is gegaan met die oerknal. Maar elke keer weer dwaalt mijn hoofd toch weer af naar het beeld dat ik als kind verzon om de sterren te verklaren. Ik stelde mij dan voor dat al die sterren (en ook de aarde en de maan) eigenlijk piepkleine moleculen zijn. Moleculen die samen een reus vormen. Het melkwegstelsel vormt dan zijn neus met de aarde op het uiterste puntje. De magie van het niet weten, (noem het desgewenst kinderlijk of een vlucht) daar kan ik soms zo intens blij mee zijn!

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Anita schreef:

    Ik ben het weer met je eens! 🙂
    Het is zo heerlijk om je soms te verliezen in zulke gedachten. Heerlijk om te lezen dat ook andere mensen dit bezig houdt en er vrolijk van worden!

    Fijne week verder

    Groetjes Anita

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.