Pinksterblommen en pinksterpret.

Pinskteren
Onze Pinksterblom verkent de picknickplek.

Pinksterblommen, wat een mooi vrolijk woord is dat toch! Ik blijf het woord vandaag dan ook expres de hele dag zeggen, Pinksterblommen, Pinksterblommen. Wie bij ons in huis de Pinksterblom is wel duidelijk, dat is natuurlijk kleine P. Zo dartelde zij vandaag vrolijk door de duinen en viel ze tijdens het fietsen heerlijk in slaap tegen de hand van pappa. Vader en dochter samen op de fiets, zo hoort het op een fijne, zonnige Pinksterdag als deze. Om daadwerkelijk op die fiets te geraken was overigens nog een hele klus. Omdat de zon zo warm scheen had ik op het balkon een soort van badje gefabriekt waarin P. de ochtend poedelend door bracht. Toen we wilden gaan en ze weer helemaal was aangekleed stond de balkondeur nog op een kier. En…ja wel… u raad het vast al… daar zat ze dan, met haar schoenen, haar sokken en al haar kleren aan midden in het water. Er kwam bij het omkleden daadwerkelijk een plasje uit haar gympen. Enfin, uiteindelijk fietsten we een mooie tocht door de duinen en picknickten we in een duinpan. De natuur was overduidelijk druk in bloei, alleen de Pinksterbloemen waren nergens te vinden, die zijn blijkbaar laat dit jaar.

Verder doen we het lekker rustig aan deze Pinksteren. Zo tekende ik inmiddels heel wat af en scheef ik ook een ietsiepietsie verder aan de Kabouterburcht (zie de kabouterburcht pagina voor een nieuwe tekening en alinea) en ben ik aan het experimenteren met het schrijven van Haiku’s. Gisteren plaatste ik er al een paar hier op mijn blog. Het is net puzzelen, een miniverhaaltje vertellen in een strak stramien van 5, 7 en weer 5 lettergrepen, met daarin een situatieschets, een gebeurtenis en een soort van uitkomst gestopt. Rijmen hoeft het dan weer gelukkig niet :-)Vooruit, dan ook maar even een vlug probeersel over de Pinksterblom. Bedenken jullie er vandaag ook een?

Lente pinksterblom,

gezocht in het hoge duin,

gevonden in bad.

Schetsje pinksterpret
Schetsje pinksterpret

 

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.