Spookoord Kyselka

Kyselka

Ik ben gek op detectives, in boek vorm en op tv (de engelse dan). Series als Midsommer Murders, Sherlock en Frost vind ik om te smullen. En de boeken van Henning Mankell heb ik uiteraard allemaal verslonden. De liefde voor detectives is trouwens ooit begonnen met de Belgische kinderseries Merlina en Postbus X. Wat waren die spannend zeg!

Eens in de zoveel tijd zorgt de lol in detectives ervoor dat ik in mijn hoofd het onzalige plan krijg om zelf eens een detective te schrijven. En nu is weer zo’n moment. Dus struin ik nu het internet af naar alle vindbare informatie over het Tsjechische plaatsje Kyselka. Dit is een klein dorp dat ooit een hip kuuroord was en inmiddels is veranderd in een spookdorp. Google maar eens op de naam Kyselka en kijk naar de afbeeldingen die je er tegen komt, dan begrijp je direct wat ik bedoel. Ikzelf ben twee keer in Kyselka geweest en vond al dat verval om mij heen iets magisch hebben. Het is een plek waar in de jaren 30 van de vorige eeuw de jetset kwam, een plek die zijn naam heeft gekregen door het bezoek van de Griekse koning Kyselka aan het einde van de 19e eeuw en een plek waar (nu nog steeds) het meest verkochte tafelwater van Tsjechië vandaan komt (Mattoni). Alleen van de Jetset is niets meer te verkennen, de villa’s in de bergen zijn afgebrokkeld en afgebladderd, de stationshal staat op instorten, het inwonersaantal daalt, en daalt en daalt en in het enigste hotel in de buurt is sinds de komst van communisme niets meer veranderd. Een ideale plek voor een mysterie toch!

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Denise Beckand schreef:

    Ik zou zeggen…waarom niet eens proberen, dat schrijven. De locatie heb je al 😉 Mooie foto trouwens, of moet ik zeggen tekening? Ben zelf ook een fan van spannende boeken en films in een bijzondere omgeving of terug in de tijd.

  2. Anita schreef:

    Zo’n locatie spreekt inderdaad meteen tot de verbeelding!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.