Prinsjesdag

koppel
“Ik mag de echte koets dan gemist hebben, dit “koninklijke” stel zag ik dan weer wel!”

Inmiddels wonen wij al ruim 7 jaar in Den Haag en elk jaar roep ik in de week voor Prinsjesdag: “Zo, dit jaar ga ik er wel heen!” om enkele dagen later te verzuchten dat het weer niet was gelukt. Dit jaar leek het anders te gaan. Onverwacht had ik een lege agenda en had ik alle tijd en ruimte om nu toch echt de stad in te trekken. Sfeer proeven en foto’s maken was het devies. Opgetogen sprong ik aan het eind van de ochtend dan ook op mijn fiets en ging richting de feestelijkheden. Al snel vond ik een mooi plekje met uitzicht op de stoet. Ik maakte een vrolijk praatje met andere enthousiastelingen en had het helemaal naar mijn zin. Tot opeens, zo’n 20 minuten voor de echte koets ging rijden, mij het klamme zweet uitbrak. Een irritante, knagende angst klom als een gemeen kaboutertje omhoog. Al die mensen, al die drukte en vooral al dat geluid. In eerste instantie probeerde ik mij te verbijten en bleef ik eigenwijs staan, dat beklemmende gevoel negerend. Tot ik na een paar minuten besefte dat het eigenlijk best een beetje idioot is om jezelf te dwingen te blijven staan. Dus besloot ik (met moeite) lief te zijn voor mijzelf en terug mijn fiets op te springen naar huis en was ik nog precies op tijd om met de voetjes op de bank te zien hoe Willem zijn eerste troonrede uitsprak. Volgend jaar doe ik gewoon een nieuwe poging en dan laat ik dat irritante knagende angst kaboutertje gewoon thuis!

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. krisje schreef:

  Stoute kabouter !
  Wat moeten we toch aanvangen in deze wereld met stoute kabouters en stoute hobbits. Toch flink van je … en volgend jaar zal je er staan. xxx

 2. Mokums meisje schreef:

  Mij zie je ook echt niet in dergelijke menigtes hoor. Maar mens, ik vind de foto die je WEL hebt ronduit schitterend! Zo uniek worden ze niet vaak geschoten, toch! Ge-Wel-Dig!

 3. Jane schreef:

  Ik woon nu een jaar of 8 niet meer in Den Haag. Wat een pracht en praal foto, mooi.

 4. Tante Jannie schreef:

  Die kabouters toch ook he 😉

 5. Marleen schreef:

  wat kun je toch heerlijk schrijven!
  Volgend jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen…

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.