Geefmaand november, doe je mee?

GeefmaandNog twee dagen en dan is het alweer november. Normaal gesproken niet echt een maand waar ik naar uitkijk, er zijn denk ik maar weinig mensen die november als de fijnste maand van het jaar beschouwen. Voor iedereen die zich hierin herkent heb ik goed nieuws. Dit jaar is november bestempelt als de Geefmaand van het jaar. De initiatiefneemsters hiervan zijn De Verdubbeldame en MirjamDownUnder en zij dagen iedereen uit om mee te doen:

In november 2013 gaan tientallen enthousiastelingen de ‘geefuitdaging’ aan: gedurende een maand geven zij iedere dag iets aan een ander. Een tastbaar geschenk, een helpende hand, onverdeelde aandacht of welke andere gift dan ook. Soms aan een goede bekende, soms aan een volslagen vreemde. Soms piepklein en soms wat groter. Maar altijd met volle overgave, en zonder er iets voor terug te verlangen. Op dit gemeenschappelijke blog doen de deelnemers verslag van hun ervaringen.

Nu ken ik de Verdubbeldame al een tijdje (ooit werkten we samen op een kamertje aan discriminatie vrij onderwijs) en weet ik dat als zij iets echt wil, zij zich er dan ook meer dan 100 procent voor inzet. Dus bij het zien van haar oproep om mee te doen aan deze Geefmaand kan ik dan ook niets anders doen dan haar mijn steun geven door mee te doen. Zelf ben ik nog aan het broeden over hoe ik dit geven in de praktijk wil brengen. De eerste dag van november begint in elk geval met het weggeven van de Give Away die ik onlangs organiseerde (Je kunt hier nog mee doen) en ik heb en klein plannetje rondom het bakken van een taart en het strooien van het een en ander (als klein vervolg op het tekeningen strooien). Plannen zat dus. Krijgen jullie al zin om ook mee te doen? Als je de Geefmaand wilt volgen, of nog mooier, er ook aan mee wilt doen, dan kun je hier een kijkje nemen.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jane schreef:

    Wat een mooi initiatief, ik neem het mee.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.