Himalaya

wachtkamerOm 06:00 uur ging de wekker, ik werd wakker met de Himalaya in mijn hoofd. een uurtje later, op de fiets door het donker, een lichte miezer doet mijn glazen beslaan. De radio herkent blijkbaar mijn gevoel en speelt de eerste deunen van “November Rain” Mijn fiets maakt de stalling bewoond, de balie is nog onbezet. Ook de wachtruimte is nog leeg, in de hoek een kerstboom zonder ballen, de koffie automaat schenkt alleen thee. De voetstappen in de gang kondigen de wekelijkse beklimming aan.

Na 60 minuten sta ik buiten, het is licht genoeg om terug te fietsen door het bos. Het schrale zonnetje kleurt de vleugels van een reiger. Ondanks de tegenwind vlieg ik door de straten, een man met halve scheerschuimbaard staat voor een raam. Mijn eerste glimlach van de dag ontsnapt, blijkbaar schuilt er in mij toch een bergbeklimmer.

 

 

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Tanja Hermans schreef:

    Heel mooi omschreven, je hebt echt talent voor het schrijven. Al eens aan een boek gedacht?

  2. VillaBalkonia schreef:

    Je maakt het wel heel spannend… =)

  3. Carin schreef:

    Heel mooie tekst! En foto eigenlijk ook 😉

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.