Dag en nacht, Maanweg en Waterwolk

maanwegklein

Dag en Nacht, Maanweg en Waterwolk. De tekening van gister werd een tweeluik. De zon en de maan, het platteland en de weg, beide bestaan door de ander, horen bij elkaar, stoten af en trekken aan. Van beide kan ik houden, de dag met haar zon geeft mij energie, warmt mij op. De nacht en de maan brengen rust en kalmte. Met de maan heb ik een bijzondere band, al sinds ik klein was groet ik de maan met knikje van het hoofd. Soms zwaai ik even, altijd neem ik een moment om te kijken naar dit hemellichaam. Juist in de soms beangstigende donkerte van de nacht laat de maan mij altijd glimlachen.Wie naar de maan kijkt voelt zich onmogelijk alleen.

waterwolkklein

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Mokums meisje schreef:

    De magische kracht van de maan ja, klopt. Hij waakt en stelt gerust. Mooi hè!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.