Voska en het beeld.

bergjes klein
Schetsje van de bergen, het water en het bos.

Hier in huis wennen we langzaam aan een nieuw ritme.  Zo gaat het peutermeisje sinds kort naar de peuterspeelzaal, zijn oppasdagen veranderd in samen-op-stap-naar-oma-en-opa dagen, wen ik aan nieuwe bezigheden en pikt het voetbal her en der de avond in. Het zijn allemaal positieve ontwikkelingen die zo in de opstartfase wat extra energie vragen en hier en daar mijn creativiteit wat op slokken. Gelukkig zijn er toch momentjes waarop het mij even lukt de rust en ruimte te nemen om wat te schetsen en verder te werken aan het “lange” Kyselka verhaal dat ik aan het schrijven ben. Zo weet ik eindelijk hoe mijn hoofdpersoon gaat heten: Voska. Met het vinden van haar naam ontvouwt zij zich ook meer en meer in mijn hoofd en krijg ik steeds meer te zien van het verhaal dat ergens in mijn gedachten zit verscholen. Nu ben ik iemand die in beelden denkt en om het schrijven van het verhaal wat op gang te brengen besloot ik eens wat schetsjes te maken van de omgeving waar deze “Voska” woont. Een berg, een bos en een verlaten boerderij vonden hun weg naar mijn papier, klaar om op een later moment in woorden te worden gevangen.

hutje
Schetsje huis Voska

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anita Willems schreef:

  Mooi!
  Voska is een heel goed gekozen naam.
  Een goeie naam vinden voor de hoofdpersoon is zo belangrijk! Als de naam niet bij het personage past, dan ‘klopt’ de hele persoon niet.
  Veel plezier met je nieuwe ritme.

 2. Kelly schreef:

  Krachtige naam vind ik het! Mooi! Ben echt benieuwd naar het verhaal , en weet alleen de naam nog maar en heb het schetsje gezien! Zegt genoeg lijkt me!

 3. Lotje schreef:

  Lukas gaat ook naar peuterspeelzaal. Gaat goed. Ze worden groter! En ik heb een kleintje erbij. Dochter Nadine! Eind juni geboren. Gezond, lief, mooi: blij zijn we. Liefs!

  1. fotootjevandaag schreef:

   Wat leuk! Gefeliciteerd!!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.