De boekendraak.

In het boek op zijn bureau wordt de wereld geboren. Met zijn tong tussen het spleetje van zijn tand reist hij op de rug van een draak de boeken in. De werkelijke wereld, vol stof, razernij en grote dingen waar hij te klein voor zou willen zijn, verbleekt zodra de letters dansen. Hij praat met zijn boeken, elk verhaal fluistert hem terug. Stap voor stap vormen er woorden in zijn hoofd, die vanuit het boek veranderen in zijn eigen verhaal.

Na uren, jaren lezen staat hij op. Langzaam zwelt zijn stem. De woorden uit zijn boeken betoveren de grijze muren om hem heen. De letters zijn het zwaard, zijn stem de draak waarop hij de wereld alsnog veroverd.verzet e

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.