Pollewop en de kietelkamer. (Deel 1 van de Kabouterburcht)

kriebelkamer met tekst klein

Zo, de eerste stap is genomen, hierbij presenteer ik jullie het allereerste stukje van de kabouterburcht. (In concept) 🙂

Wanneer de zon de zee raakt en alle kinderen slapen, komt de kabouterburcht tot leven. Iedere nacht bezoeken de kaboutertjes de kinderen die nog durven te dromen. Als je mamma je een nachtzoen geeft en pappa het licht heeft uitgedaan en de oogjes beginnen te kriebelen, let dan goed op. Vlak voor je weg doezelt kun je de slaapkaboutertjes uit de kabouterburcht zien komen.

Vandaag is het een bijzondere dag, de kabouterburcht opent voor het eerst de deurtjes voor kleine Pollewop. Kleine Pollewop is een piepklein, ietwat ondeugend meisje. Ze heeft vrolijke sprietige haren en haar beste vriend is haas. Ze houdt van pindakaas, emmertjes water, zandkastelen en ze is dol op grapjes. Ze zit altijd vol met streken en bakt iedereen een poets. Alleen vandaag was er iets vreemds met haar aan de hand. De hele dag liep ze maar te drentelen, en hoe ze ook dacht en dacht, er borrelde maar geen streek op. Niet eens een ieniemienie grapje wist ze te verzinnen. Wat was er toch aan de hand? Aan het einde van de dag, toen mamma haar een nachtzoentje gaf en pappa het licht had uitgeknipt, lag ze verdrietig in haar bedje.

“Haas”, weet jij waar alle grapjes zijn gebleven?” Haas keek haar droevig aan, schudde zijn kopje heen en weer. Nee, haas was ook alle mopjes kwijt geraakt. Het leek wel of alle grapjes op waren gegaan. Sippend dommelde Pollewop in slaap. “Psssst, Pssst” hoorde ze zachtjes in haar oor. “Pssst, wakker worden, ga je mee?” “Hmmm, ik slaap”, knorde Pollewop. Nee, je moet echt wakker worden, piepte het stemmetje. Tegelijkertijd begon opeens alles te kriebelen, alsof wel 1000 kleine vingertjes haar neusje, haar oor, haar knie en haar tenen kietelde. Voorzichtig opent ze haar ogen. Alles is groen, overal ziet ze gras. Heel bijzonder gras, elk sprietje heeft een gezichtje. Op haar buik zitten twee kaboutertjes die vrolijk naar haar zwaaien. “Hallo! Welkom in de kietelkamer! Hier stopt het lachen nooit en worden alle grapjes geboren.” …………

– Wordt vervolgd –

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ellen schreef:

  dit is echt geweldig !! De tekening is prachtig en het verhaaltje super !! ga er aub mee verder en zoek alvast een uitgever. Ik weet een uitgever die het gratis doet voor debutanten ! liefs, Ellen

  1. fotootjevandaag schreef:

   Dank je wel! Wat een fijne leuke reactie. En ik hb de smaak te pakken dus ik ga hier voorlopig lekker hard aan werken. Dit is pas de allereerste opzet voor het eerste begin.

 2. Anita schreef:

  Oooh, leuk! Heel fantasievol.

 3. peter schreef:

  Heel mooi Grietje, Schitterende tekening en het verhaaltje vind ik nu al spannend. een trotse vader knuf

 4. Sylvia schreef:

  Wauw zeg !!!!!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.