Brievenschrijver/ster gezocht :)

IMG_20130702_143551

Vandaag schreef ik een tekstje voor een gastblog bij de postfabriek. Het werd een verhaaltje over mijn liefde voor post en een kaartje in het bijzonder. Hoe dat verhaal precies in elkaar zit vertel ik nog niet, dat komt wel als mijn gastblog daar verschijnt. Voor het schrijven van dat tekstje pakte ik mijn “dierbare brieven blikje” er weer eens bij en las hier een daar wat oude brieven terug. Ja, ja ik mijmerde zo wat af.

Ik bedacht me dat ik tegenwoordig veel minder brieven schrijf dan vroeger. gewoon omdat de mail er tussen is geslopen, maar ook omdat bijvoorbeeld de oma waar ik altijd naar schreef inmiddels is overleden of een oude vriendschap wat verwaterd is. Jammer eigenlijk, want in een brief schrijf ik toch anders dan in een vlug mailtje. Ik geloof dat ik dat schrijven mis! Nu doe ik af en toe wel eens mee aan een snailmail, wat hartstikke leuk is om te doen, maar toch voelt dat ook altijd wel een beetje inhoudsloos omdat veel snailmails toch vooral gericht zijn op de papiertjes en gekke dingetjes die worden meegezonden. En dus minder op de brief en het verhaal dat iemand je wil vertellen.

Tegelijkertijd merk ik dat ik de laatste tijd behoefte heb aan het maken van nieuwe contacten. Ik ben gezegend met een aantal hele goede vrienden, maar toch heb ik soms het gevoel dat daar best nog wel een paar vriendschappen bij zouden kunnen. Maar ja, hoe pak je dat tegenwoordig aan? Als volwassenen ontmoet je nl. niet zo makkelijk nieuwe mensen als je vroeger deed op het schoolplein.

Al mijmerend hierover werd 1 en 1, 2 en trek ik bij deze de stoute schoenen aan en doe ik een heuse oproep 🙂 Wie heeft er zin om eens wat brieven heen en weer te schrijven en wie weet komt daar als bonus ooit nog een mooie vriendschap uit voort ook! Voel jij hier wat voor? Stuur mij dan een mailtje, fotootjevandaag@gmail.com )

brievenblikje
Het brievenblikje waar ik al bijna 25 jaar mijn brieven in bewaar.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lotje schreef:

  Ik stuur nog steeds kaartjes, maar brieven, tja, ik denk dat ik zo snel ben gaan leven dat ik niet denk daar nog het geduld voor te hebben. Ik vind je oproep wel leuk! Hoop dat je iemand vindt!x

  1. fotootjevandaag schreef:

   Hihi tsja dat snelle herken ik zo op zijn tijd ook wel hoor. Maar ik begon het echte schrijven uiteindelijk toch te missen 🙂

 2. krisje schreef:

  Wat vind ik je ontzettend moedig ! Echt tof dat je deze oproep plaatst. Ik stuur jou een mailtje met mijn gegevens … als je zin hebt, kunnen we elkaar brieven sturen.
  Honderden brieven heb ik verstuurd, vooral dan in mijn jeugd en vooral dan naar mijn bff. Al die ontvangen brieven heb ik nog. Echt nostalgie. En ja, jammer dat het verdwijnt.
  Er was heel even een opflakkering in het brieven schrijven toen de kinderen op kamp gingen, maar nu hebben ze allebei een gsm en is brieven schrijven not done.
  Groetjes xxx

  1. fotootjevandaag schreef:

   Ha Krisje, leuk ik schrijf graag brieven met je. Ik heb je net een mailtje terug gestuurd .

 3. Tante Jannie schreef:

  You’ve got mail! 🙂

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.