Appelmeisje

IMG_20131025_104959Op de puntjes van haar tenen klimt het meisje omhoog. Het zal niet lang meer duren voor haar vingers de rode glans kunnen raken. Het puntje van haar tong tintelt van verlangen naar het eerste kleine hapjes. Het krakende geluid van de verse schil, waarna haar mond zich vullen zal met de zoete smaak van de appel, is niet meer ver weg. Nog ietsje verder. Ja! Zo gaat het goed. Daar valt de appel met een zachte plof in haar hand. Hap, smak! Mmmm, wat smaakt dat goed. Gretig kauwt ze hap voor hap het appeltje op om als een volleerde bouwmadam de pitjes verder dan ver te spuwen. Die pitjes zijn voor later, voor als ze groot is. Dan zal ze met haar kroost weer op de punten van haar tenen staan. Appels plukkend van alle pitjes die dan bomen zullen zijn.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anita schreef:

  Ik zie mijzelf in gedachten er zo staan. Vroeger “pikte” ik ze op mijn tenen staand uit de appelboom van mijn buurman. Die appels smaakte altijd het lekkerste! !

  1. fotootjevandaag schreef:

   Oh ja dat kan ik mij helemaal voorstellen. Wij hebben een keer tijdens de zomer in een huis gelogeerd waar je de appels ook zo kon plukken. Ik kon er geen genoeg van krijgen!

 2. Jane schreef:

  Mooi in deze oogsttijd. Hier plukken we de peren en moeten ook ver reiken om bij de lekkerste peren te kunnen.

 3. Wat een prachtig plaatje en zo passend in het seizoen. Ook wij plukten vorige week appels, in de moestuin en de boomgaard!
  Ik vind je blog door de mooie brief die ik deze week ontving, bedankt Kikkervriend voor de mooie tips en de persoonlijke brief!

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.