Zwem visje, zwem!

vissen klein

Vandaag tekende ik staarten, vissenstaarten om precies te zijn. Tijdens het tekenen viel het mij pas op hoeveel kleur er eigenlijk in al die vissen verstopt zit. Zelfs in het meest grijze exemplaar is nog wel een regenboogtintje te vinden. De vissen in dit beeld zwemmen elk een andere kant uit, ieder voor zich zoeken zij hun waterige pad. Wat dat betreft lijken wij mensen wel op deze vissen. Zijn wij allen niet dagelijks opzoek naar onze eigen koers en dobberen we tegelijkertijd vaak gewoon wat rond in het heldere of troebele water om ons heen? Proberen we te schitteren met onze eigen kleuren en zoeken wij onze toevlucht in de grote school van mensjes om ons heen?

Voor mijn gevoel hebben de visjes hier net afscheid van elkaar genomen, overigens wel op een vrolijke manier. De kleuren op hun staarten zijn schitteringen van de plannen, dromen die elk visje heeft. Even schoolden zij samen, deelden een luchtbel en wisselden een idee. Tot de nieuwe stroming in het water steeds harder begon te trekken aan de vinnen en de staart. Hup zegt het water, zwem! Zwem! Zwem!  Laat je voeren over de zeven zeeën! Zwem! Zwem! Zwem!

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anita Willems schreef:

  Wat heb je dit weer mooi getekend en geschreven.
  Soms gaan we met de stroom mee, en soms tegen de stroom in.

 2. Carin schreef:

  Deze vind ik echt heel gaaf! Ik word soms heel moe van het maar zoeken naar mijn “juiste stroom”, dan droom ik van lekker wegdobberen. Maar da’s een kunst, want dat betekent ook loslaten…

 3. Patty schreef:

  Is er niet ook een theorie, dat wij van de vissen afstammen? Dat zou de overeenkomsten in ieder verklaren 😉

  1. fotootjevandaag schreef:

   Daar heb je helemaal gelijk in Patty! Dat zal het inderdaad verklaren 🙂

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.